Veel gestelde vragen

Wanneer zijn jullie geopend?
In 2024 van 27 april t/m 11 mei en van 1 juni t/m 31 aug. Je vindt alle info op de tarieven pagina.

Wat zijn de incheck en uitcheck tijden?
Je bent op de dag van aankomst welkom vanaf 15:00. Voor de kampeerplekken is het vaak wel mogelijk om iets eerder te komen, stuur voor de zekerheid een bericht via whatsapp of de mail. Uitchecken is om 10:00.

Wat zijn de betalings- en annuleringsvoorwaarden?
Bekijk hier alle voorwaarden.

Is de camping toegankelijk voor campers, vouwwagens en/of caravans?
Er zijn een aantal plekken voor vouwwagens en campers. Voor caravans is er helaas geen mogelijkheid om te komen tenzij je in het gelukkige bezit bent van een 4×4. Anders kom je echt niet omhoog. Hier vind je meer informatie. Neem van te voren even contact met ons op.

Is de camping toegankelijk voor minder validen?
De camping ligt in een dal en bestaat uit verschillende niveaus, verbonden door trappen. Ben je wat minder mobiel, neem dan even contact met ons op voor de zekerheid.

Kan de elektrische auto worden opgeladen op de camping? We hebben 2 parkeerplekken met een regulier 220v stopcontact (geschikt voor een thuislader), gereserveerd voor elektrische auto’s. Ieder stopcontact zit op een aparte groep van 3.6 kW en heeft een eigen energiemeter. De kosten voor het opladen zijn 50 cent per kWh. Ivm het vermogen kan laden van 22.00 – 08.00 en afhankelijk van de beschikbaarheid.

Is er een plek om het chemisch toilet te legen?
Voor campers is er geen plek op de camping zelf, omdat wij met een biologisch drainage systeem werken (we hebben geen gemeente riolering). Dat werkt met bacteriën en die kunnen niet tegen de chemisch vloeistof. Op 2 km afstand in het dorp Castelleone is een officieel plek waar je heel gemakkelijk het camper toilet kan laten leeglopen. Kleine chemische toiletten kunnen geleegd worden in een aparte wc op de camping, met een waterslang voor schoonmaak, mits er gebruik wordt gemaakt van biologische toiletvloeistof. Biologische vloeistof is evt. bij ons te koop.

Hoe is het weer bij jullie?
Het klimaat van Le marche is mild mediterraan. Een voorjaar dat al vaak in maart erg prettig is. Een lange zomer die al in juni begint en vaak doorloopt tot in september. En een mooi najaar waarbij vaak nog tot laat in oktober in korte broek en polo de olijven geplukt kunnen worden. De maanden juli en augustus kunnen goed warm zijn, waarbij strand en bergen voor verkoeling zorgen.

Kan ik de auto bij de tent parkeren?
Wij zijn een autovrije camping. Je kan wel de auto uit- en inladen bij de tent, daarna kan die geparkeerd worden aan het begin van het terrein.

Zijn er speel toestellen of activiteiten voor de kinderen op de camping?
Op de camping staan een glijbaan, schommels, trampoline en een natuurlijke speelplaats waar je kan ravotten. Het (opzet) zwembad is ca. 5×10 meter en 1.20 diep, heerlijk om in af te koelen en een baantje te trekken. Daarnaast zijn er in de zomer allerlei activiteiten voor zowel kinderen als volwassenen.

Zijn huisdieren toegestaan op de camping?
Huisdieren zijn helaas niet toegestaan op Camping Suasa.

Zijn er kosten voor het douchen?
Nee

Kan er gebruik gemaakt worden van een wasmachine?
Er is een wasmachine aanwezig op de camping, bij ons kan een wastablet worden gekocht.

Is er stroom en water aanwezig op het kampeerterrein?
Op het terrein zijn er verschillende stroom en waterpunten waar kosteloos gebruik van kan worden gemaakt.

Is er een supermarkt in de buurt? Binnen een straal van enkele kilometers zijn er verschillende supermarkten.

Is er een strand in de buurt?
De camping ligt ca. 25 minuten rijden met de auto van de zee. Het strand van Senigallia is perfect voor gezinnen, met een zandstrand van 13 km lang.

Kan ik een besloten feest of bruiloft vieren op de camping?
Zeker! We reserveren in het voor- en naseizoen een aantal weekenden per jaar voor besloten feesten. Mocht je interesse hebben, neem contact op!

Hoe kom ik er?
Wanneer je met de auto komt, regelt Google Maps alles voor je. Camping Suasa staat erin. Je kan ook direct deze link gebruiken.

Kom je vliegen, dan zijn er verschillende opties. Vliegveld Ancona Falconara Ryanair vliegt vanaf Dusseldorf-Weeze en Brussel-Charleroi op Ancona. Vanaf Ancona is het ca. 45 minuten rijden naar de Camping. Dit is een korte en fijne rit.

Vliegveld Internazionale dell’Umbria in Perugia
Vanaf zomer 2020 biedt Transavia vluchten aan vanaf Rotterdam-The Hague Airport naar Perugia. Vanaf Perugia is het ca. 1.15 uur rijden naar Camping Suasa. Een mooie rit van ca. 90 km door Umbrië en Le Marche.

Vliegveld Bologna
Meerdere maatschappijen vliegen op Bologna, vanaf meerdere vliegvelden in Nederland. Vanaf Bologna is het ca. 2 uur rijden naar de Camping. De eerste 1.5 uur is Autostrada, het laatste half uur is een rechte weg landinwaarts.

Auto huren in Italië
Vanaf alle drie de vliegvelden kan je prima een auto huren. Wij raden aan om dit al vanuit Nederland te regelen, bijvoorbeeld via Skyscanner, maar er zijn ook vele andere opties. Tip: onze ervaring is dat Google Maps in Italië beter werkt dan de navigatiesystemen die in de huurauto’s zitten.

🕶 Suasa Vibes!

Pssst...even tussendoor. Meld je nu aan om de leukste updates rechtstreeks in je inbox te ontvangen.

We sturen je nooit spam en delen nooit je e-mailadres.