Fietsen in Le Marche

We hebben de vraag al een aantal keer gekregen, kan je goed fietsen in Le Marche? Het antwoord is: zeker!

De Marken is een prachtige regio om te fietsen. Le Marche is gelegen tussen de Adriatische zee in het Oosten en het Apennijnen gebergte op fietsafstand meer landinwaarts. De regio is heuvelachtig. Het is zeker niet vlak, maar je hoeft ook niet van bergtop naar bergtop te ploeteren. Op sommige plekken, bijvoorbeeld rondom Ancona, komen de bergen letterlijk tot aan de zee met prachtige stranden. Het is hier heerlijk om te wandelen, maar ook een genot om te fietsen.

Komoot routes
We hebben afgelopen jaren de mooiste routes voor wielren fietsen, gravelbikes en mountainbikes verzameld en die zijn voor onze gasten beschikbaar via de app Komoot. Superhandig als je een eigen fiets hebt en er even tussenuit wil.

Tour met Rodolfo Massi
In het hoogseizoen organiseren we wekelijks een tour dwars door het prachtige landschap tussen de camping en de Adriatische zee met prof wielrenner Rodolfo Massi. Je doet de tour met goeie elektrische mountainbikes, en die heb je nodig ook. Bekijk het filmpje om een indruk te krijgen.

Daarnaast is het vanaf 2023 ook mogelijk om met maximaal 3 personen een prive tour met Massi op de wielren fiets te doen. Neem je eigen fiets mee of gebruik er 1 van hem. Hij past het niveau aan aan de groep. De laatste rit van 2022 was prachtig en ruim 80 km met 1500 hoogtemeters.

En….we organiseren in het voorjaar 2023 opnieuw een midweek voor meiden die er een paar dagen actief op uit wil met de elektrische mountainbike. We maken de komende tijd de data en overige info bekend.

Marche Outdoor

Het toeristisch bureau van Le Marche heeft een speciale website ontwikkeld voor fietsers: Marcheoutdoor.it. Je vindt hier een goed overzicht van allerlei bezienswaardigheden: klassieke steden als Urbino, de mooiste stranden en nationale parken. Ook staan er tientallen fietsroutes door de Marken aangegeven, allemaal gemakkelijk digitaal op te slaan en via een speciale App te installeren. Een prachtige fietstocht (zie de foto’s hierboven) begint op een paar honderd meter van de Camping en gaat door bergen en dalen, langs de Gola del Furlo en onder andere door Urbino. Hier vind je alle informatie.

Heb je zelf plannen om te gaan fietsen in Le Marche? Stuur ons een berichtje en we helpen je graag met het uitzoeken van de mooiste routes en het regelen van alle zaken daar omheen.

🕶 Suasa Vibes!

Pssst...even tussendoor. Meld je nu aan om de leukste updates rechtstreeks in je inbox te ontvangen.

We sturen je nooit spam en delen nooit je e-mailadres.