Fietsen in Le Marche

We hebben de vraag al een aantal keer gekregen, kan je goed fietsen in Le Marche? Het antwoord is: zeker!

De Marken is een prachtige regio om te fietsen. Le Marche is gelegen tussen de Adriatische zee in het Oosten en het Apennijnen gebergte op fietsafstand meer landinwaarts. De regio is heuvelachtig. Het is zeker niet vlak, maar je hoeft ook niet van bergtop naar bergtop te ploeteren. Op sommige plekken, bijvoorbeeld rondom Ancona, komen de bergen letterlijk tot aan de zee met prachtige stranden. Het is hier heerlijk om te wandelen, maar ook een genot om te fietsen.

Elektrische Mountain Bike Tour met Rodolfo Massi
In het hoogseizoen organiseren we wekelijks een tour dwars door het prachtige landschap tussen de camping en de Adriatische zee met prof wielrenner Rodolfo Massi. Je doet de tour met goeie elektrische mountainbikes, en die heb je nodig ook. Bekijk het filmpje om een indruk te krijgen.

En….we organiseren in het voorjaar 2022 een midweek voor meiden die er een paar dagen op uit wil met de elektrische mountainbike: Lekker met de Meiden.

Marche Outdoor

Het toeristisch bureau van Le Marche heeft een speciale website ontwikkeld voor fietsers: Marcheoutdoor.it. Je vindt hier een goed overzicht van allerlei bezienswaardigheden: klassieke steden als Urbino, de mooiste stranden en nationale parken. Ook staan er tientallen fietsroutes door de Marken aangegeven, allemaal gemakkelijk digitaal op te slaan en via een speciale App te installeren. Een prachtige fietstocht (zie de foto’s hierboven) begint op een paar honderd meter van de Camping en gaat door bergen en dalen, langs de Gola del Furlo en onder andere door Urbino. Hier vind je alle informatie.

Heb je zelf plannen om te gaan fietsen in Le Marche? Stuur ons een berichtje en we helpen je graag met het uitzoeken van de mooiste routes en het regelen van alle zaken daar omheen.