Fietsen in Le Marche

We hebben de vraag al een aantal keer gekregen, kan je goed fietsen in Le Marche? Het antwoord is: zeker!

De Marken is een prachtige regio om te fietsen. Le Marche is gelegen tussen de Adriatische zee in het Oosten en het Apennijnen gebergte op fietsafstand meer landinwaarts. De regio is heuvelachtig. Het is zeker niet vlak, maar je hoeft ook niet van bergtop naar bergtop te ploeteren. In de provincie Ascoli Piceno is de Monte Vettore met een hoogte van 2476 meter het hoogste punt. Monte Vettore is onderdeel van het massief Monti Sibillini, een van de nationaal parken in Le Marche. Op sommige plekken, bijvoorbeeld rondom Ancona, komen de bergen letterlijk tot aan de zee met prachtige stranden. Het is hier heerlijk om te wandelen, maar ook een genot om te fietsen.

Marche Outdoor

Het toeristisch bureau van Le Marche heeft een speciale website ontwikkeld voor fietsers: Marcheoutdoor.it. Je vindt hier een goed overzicht van allerlei bezienswaardigheden: klassieke steden als Urbino, de mooiste stranden en nationale parken. Ook staan er tientallen fietsroutes door de Marken aangegeven, allemaal gemakkelijk digitaal op te slaan en via een speciale App te installeren. Een prachtige fietstocht (zie de foto’s hierboven) begint op een paar honderd meter van de Camping en gaat door bergen en dalen, langs de Gola del Furlo en onder andere door Urbino. Hier vind je alle informatie.

Heb je zelf plannen om te gaan fietsen in Le Marche? Stuur ons een berichtje en we helpen je graag met het uitzoeken van de mooiste routes en het regelen van alle zaken daar omheen.