Het best bewaarde geheim van Italië

Le Marche, ook wel De Marken genoemd is een van de mooiste regio’s van Italië. In het midden van Italië tussen de bergen van de Apennijnen en Adriatische zee, direct naast Toscane. Mooi stranden, dorpjes zoals je die alleen in Italië vindt  en een heerlijk klimaat. Camping Suasa ligt op de grens van de provincies Pesaro e Urbino en Ancona. Vanaf de camping ben je binnen een half uur op het strand. Ga je de andere kant op, dan sta je aan de voet van de Monte Catria, waar je in de zomer kan wandelen en fietsen en in de winter kan skiën. Tips voor uitstapjes vind je hier.

Regio De Marken

Best in Travel 2020
Wist je dat Lonely Planet regio Le Marche gekozen heeft op nummer 2 van de Best in Travel 2020?

“Het lijkt erop dat de underdog er eindelijk klaar voor is om in de spotlights te staan. Hoewel de hoofdrol meestal naar zijn superster-buur regio Toscane gaat, heeft de regio Le Marche in Italië een even breed repertoire. Het heeft betoverende heuveltop steden en fantastische food festivals. Gecombineerd met schitterende Renaissance paleizen, kronkelende landschappen en uitnodigende stranden. Dit alles met als bonus dat de bezienswaardigheden veel minder bekend zijn. In 2020 zullen alle spotlights gericht zijn op Urbino, de meest pittoreske stad van Le Marche. Urbino viert het 500-jarig jubileum van de dood van de grote renaissanceschilder – en de geslaagde plaatselijke jongen – Raphael.

Fietsen in Le Marche
Zeker een aanrader, lees hier verder…

Landschap Le Marche

De kustlijn van Le Marche is ongeveer 170 kilometer lang en bestaat uit zand- en kiezelstranden. De kustlijn wordt onderbroken door woeste rotskust genaamd Monte San Bartolo ten noorden van Pesaro en Monte Conero ten zuiden van de regionale hoofdstad Ancona, de belangrijkste haven van Le Marche. In het westen van Le Marche ligt het gebergte de Appennijnen. In de provincie Ascoli Piceno is de Monte Vettore met een hoogte van 2476 meter het hoogste punt. Monte Vettore is onderdeel van het massief Monti Sibillini, een nationaal park. Het landschap is heuvelachtig en heeft zich ontwikkeld tot belangrijk landbouwgebied. De grond wordt voornamelijk gebruikt voor het telen van fruit, olijven en druiven.

Klimaat Le Marche

Het klimaat van Le marche is mild mediterraan. Een voorjaar dat al vaak in maart erg prettig is. Een lange zomer die al in juni begint en vaak doorloopt tot in september. En een mooi najaar waarbij vaak nog tot laat in oktober in korte broek en polo de olijven geplukt kunnen worden. De maanden juli en augustus kunnen goed warm zijn, waarbij strand en bergen voor verkoeling zorgen.

Cultuur in Le Marche

Op het gebied van Cultuur heeft Le Marche veel te bieden. Le Marche – volgens velen “het nieuwe Toscane” – heeft de hoogste dichtheid aan musea van Italië. Er zijn duizenden kerken, waarvan tweehonderd in vroeg Romaanse stijl. Meer dan 1000 monumenten, 100 kastelen, 15 forten en 70 historische theaters, waarvan 40 nog in gebruik. Een van de grootste Romeinse amfitheaters (100×77 m) van de Marken ligt op loopafstand vanaf Camping Suasa, waar periodiek bijzondere voorstellingen worden georganiseerd.

🕶 Suasa Vibes!

Pssst...even tussendoor. Meld je nu aan om de leukste updates rechtstreeks in je inbox te ontvangen.

We sturen je nooit spam en delen nooit je e-mailadres.