Verdicchio wijn: De trots van Le Marche’s wijnbouw

Camping Suasa

Verdicchio wijn: De trots van Le Marche’s wijnbouw

In het wijnlandschap van Le Marche vind je een bijzondere druivensoort: de Verdicchio. Deze inheemse druif is een belangrijke trots van de regio. De Verdicchio wordt zowel lokaal als internationaal geprezen. Twee van de meest voorkomende Verdicchio-wijnen zijn de Verdicchio dei Castelli di Jesi en Verdicchio di Matelica. Beide zijn DOC (Denominazione di Origine Controllata) gebieden in Le Marche.

De wijn mag uitsluitend worden geproduceerd in 25 gemeenten ten westen van Jesi in de provincies Macerata en Ancona. Camping Suasa ligt in een van deze gemeenten en de Verdicchio is dan ook een graag gezien druif bij onze gasten.

Kruidig en bloemige tonen

De Verdicchio-druif gedijt goed in het heuvelachtige landschap van Le Marche. Het terrein en klimaat zijn gunstig voor de groei van deze druivensoort. De wijn gemaakt van Verdicchio heeft vaak een bleekgele kleur en staat bekend om zijn frisheid, levendige zuurgraad en mineraliteit. De smaakprofielen variëren, afhankelijk van de vinificatiemethoden, maar tonen vaak hints van citrus, groene appel, perzik en amandel, met een aangename kruidigheid en bloemige tonen.

Kenmerken van de Verdicchio dei Castelli di Jesi

De Verdicchio dei Castelli di Jesi is een licht goudgele droge wijn die wordt gemaakt van minimaal 85% Verdicchio druiven. Dit aangevuld met maximaal 15% andere witte druivensoorten die in de regio Marche gebruikelijk zijn. De witte wijn heeft 6-12 maanden gerijpt. Verdicchio dei Castelli di Jesi dient jong te worden gedronken.

Een veelzijdige tafelgenoot

Verdicchio-wijnen, met inbegrip van die uit de Castelli di Jesi, zijn veelzijdige partners bij diverse gerechten, van zeevruchten tot pasta en wit vlees. Sommige Verdicchio’s hebben ook potentieel om te rijpen, waardoor ze geschikt zijn voor zowel directe consumptie als om te bewaren.

Benieuwd geworden? Op de camping organiseren we in het hoogseizoen wekelijk een wijnproeverij met lokale cantina’s. En hierbij ontbreekt de Verdiccio uiteraard niet. Proost!

🕶 Suasa Vibes!

Pssst...even tussendoor. Meld je nu aan om de leukste updates rechtstreeks in je inbox te ontvangen.

We sturen je nooit spam en delen nooit je e-mailadres.

Stuur bericht
Hoi, leuk dat je ons hebt gevonden. Vragen? Let us know!