Maccheroncini uit Le Marche

Pasta in Italië: Een Overvloed aan Regionale Specialiteiten

Pasta, het hart van de Italiaanse keuken, kent een overvloed aan varianten die elk een uniek verhaal van smaak en traditie vertellen in verschillende regio’s.

Maccheroncini uit Le Marche: Een Unieke Regionale Delicatesse

In Le Marche, gewaardeerd om zijn rijke culinaire erfgoed, straalt de Maccheroncini als een bijzondere regionale schat. Het zijn kleine, dunne buisjes pasta, vergelijkbaar met macaroni maar dan iets dunner. Deze pasta heeft meestal een holle vorm en een diameter die kleiner is dan die van traditionele macaroni. De naam “maccheroncini” komt van “maccheroni”, wat een algemene term is voor diverse pastavormen in Italië.

Deze pastavariant wordt vaak gebruikt in traditionele gerechten in Le Marche, en het is geliefd om zijn vermogen om sauzen goed vast te houden vanwege de holle vorm. Maccheroncini wordt vaak geserveerd met vlees- of tomatensaus. Het is een veelzijdige pasta die goed past bij verschillende bereidingen.

Proef de Maccheroncini op jouw Vakantie

Vier je vakantie bij Camping Suasa dan bieden lokale trattoria’s en ristoranti een perfecte kans om deze heerlijke pasta te proeven. Lekker luchen met de kids is niet dan alleen een feest voor de maag, maar ook een duik in de rijke culinaire geschiedenis van de regio.

Buon appetito!

🕶 Suasa Vibes!

Pssst...even tussendoor. Meld je nu aan om de leukste updates rechtstreeks in je inbox te ontvangen.

We sturen je nooit spam en delen nooit je e-mailadres.

Stuur bericht
Hoi, leuk dat je ons hebt gevonden. Vragen? Let us know!