Elke dag uit eten!

Le Marche staat bekend om zijn verrukkelijke en gevarieerde culinaire aanbod. Gelegen tussen de Apennijnen en de Adriatische Zee, beschikt dit gebied over een rijk culinair erfgoed dat smaken van zowel land als zee combineert. De keuken van Le Marche wordt gekenmerkt door het gebruik van verse, lokaal geproduceerde ingrediënten, waardoor het een waar paradijs is voor fijnproevers.

Hoogwaardige olijfolie, vleeswaren en kazen spelen een centrale rol in de lokale keuken. Groenten zijn rijk van smaak en pasta’s vers en met de hand gemaakt.

Op nog geen tien minuten van de camping, vind je een uitgebreid scala aan uitstekende restaurants waar je kan genieten van een uitgebreide lunch (altijd fijn met kinderen en de warmere temperaturen) of diner. Die staan allemaal vermeld in de camping app. Hierbij onze top vijf restaurants die zich goed laten combineren met een uitstapje of bezienswaardigheid.

Ristorante da Silvio in Sirolo, aan het strand, met verse zeevruchten en een panoramisch uitzicht. Mooie wandeling (10 min) ernaar toe en een geweldige ervaring voor jong en oud.

Ristorante Antico Furlo, is gelegen aan de Furlo pass en biedt een eenvoudige en frisse keuken waarbij smaken als truffels, paddenstoelen, aromatische kruiden, wilde bramen en walnoten de boventoon voeren.

Trattoria Al Giardino da Giamburesti in Mondavio is een schaduwrijke plek waar je kan genieten van de moderne Italiaanse keuken en is goed te combineren met een bezoekje aan Rocca di Mondavio, een schattig klein kasteel.

Ristorante I Tigli in Corinaldo heeft overheerlijke pizza’s in de avond en laat zich goed combineren met een bezoek aan een van de mooiste borghi (dorpen) van Italië. Waarbij je een wens kan doen bij de put van de polenta en we weten inmiddels uit betrouwbare bron dat die uitkomen.

La Cantina di Bacco is een agriturismo waar de route ernaar toe de bezienswaardigheid is zo mooi en de plek een paradijs voor jong en oud omdat er een goede speeltuin is voor de kinderen. De pasta ragu is favoriet bij kids en alle authentieke smaken waar Le Marche bekend om staat vind je hier.

De eet- en eetgelegenheden van Le Marche bieden een unieke gastronomische reis die de essentie van deze charmante Italiaanse regio weergeeft.

🕶 Suasa Vibes!

Pssst...even tussendoor. Meld je nu aan om de leukste updates rechtstreeks in je inbox te ontvangen.

We sturen je nooit spam en delen nooit je e-mailadres.

Stuur bericht
Hoi, leuk dat je ons hebt gevonden. Vragen? Let us know!