Dagje uit met de kids: Monte Catria

Naar de top van de Monte Catria met de Telecabine

Een schitterend uitzicht

De Monte Catria, een imposante piek in de Apennijnen van Le Marche, biedt een schitterend uitzicht op het heuvellandschap dat zo typerend is voor deze regio. Een ware oase voor natuurliefhebbers en een heerlijke plek voor wandelaars. En de Monte Catria ligt maar een half uurtje rijden van de camping.

Met de kabelbaan omhoog

Vanaf de voet van de Monte Catria kan je met een kabelbaan omhoog. Een tripje van ongeveer 20 minuten. De kabelbaan is volledig vernieuwd een aantal jaar geleden. Je kan met z’n 2e tegelijk in een kleine witte cabine die al schommelend de top bereikt. Je moet er van houden. Zelf vinden we het altijd een mooie ervaring en ook super leuk met de kids.

De oude cabine’s waren duidelijk wat meer spartaans…

De oude cabines

Spelen, wandelen en een drankje

Eenmaal boven aangekomen vind je een speeltuin waar de kids even hun energie kwijt kunnen. Voor een paar euro koop je toegang tot het klimpark en de mini rodel baan die erbij horen. Succes gegarandeerd. Ook kan je vanaf het aankomst punt verder naar boven lopen, maar de top van de berg. Het is maar een paar honderd meter, maar je bent met kids toch een 45 minuten op pad omhoog. Zeker de moeite waard. En na afloop een drankje in het restaurant. In de winter wordt er trouwens volop geskied op de Monte Catria.

Dagje uit met de kids

Dit uitstapje, op maar een halfuurtje rijden van onze camping, biedt een heerlijke dag met avontuur, ontdekking en ontspanning. Het is een mooie kans om het prachtige landschap van Le Marche vanuit de hoogte te bewonderen. En een perfecte gelegenheid om samen de omgeving te verkennen en te genieten van quality time met het gezin.

Kom je ook?

Benieuwd geworden naar wat Le Marche allemaal te bieden heeft? Boek een Safaritent, Bell Tent of kampeerplek in 2024 en ontdek het zelf.

🕶 Suasa Vibes!

Pssst...even tussendoor. Meld je nu aan om de leukste updates rechtstreeks in je inbox te ontvangen.

We sturen je nooit spam en delen nooit je e-mailadres.

Stuur bericht
Hoi, leuk dat je ons hebt gevonden. Vragen? Let us know!