Buona Festa di San Nicola

Klaar voor Pakjesavond

Het Sinterklaasfeest heeft zijn wortels in de historische figuur van Sint Nicolaas, ook bekend als San Nicola in het Italiaans. Sint Nicolaas was een christelijke heilige die in de 4e eeuw in Myra, in het huidige Turkije, leefde. Hij stond bekend om zijn vrijgevigheid en barmhartigheid jegens de armen en zijn bescherming van kinderen en zeelieden.

De viering van Sinterklaas in Nederland en sommige andere landen bouwt voort op verschillende tradities en legendes rondom Sint Nicolaas. En dit vieren veel van jullie in Nederland en ook wij hier op de camping vanavond tijdens Pakjesavond.

Sinterklaas in Italië: San Nicola

In Italië wordt de figuur van Sint Nicolaas vereerd als beschermheilige van verschillende steden, en zijn naamdag op 6 december wordt in het hele land gevierd. De viering van San Nicola wordt gekenmerkt door religieuze rituelen en ceremonies, waarbij gelovigen samenkomen om de heilige te eren.

In sommige Italiaanse regio’s, met name in Zuid-Italië, wordt San Nicola nog steeds beschouwd als een gulle gever, vergelijkbaar met de Nederlandse Sinterklaas. Op de avond van 5 december zouden kinderen in sommige delen van Italië cadeautjes ontvangen, die zijn achtergelaten door San Nicola.

Waar je ook bent en hoe je het ook viert: Una Buona Festa di San Nicola

🕶 Suasa Vibes!

Pssst...even tussendoor. Meld je nu aan om de leukste updates rechtstreeks in je inbox te ontvangen.

We sturen je nooit spam en delen nooit je e-mailadres.

Stuur bericht
Hoi, leuk dat je ons hebt gevonden. Vragen? Let us know!