Vakantie op Camping Suasa in 2020/2021

Wat leuk dat je dit jaar (mogelijk) vakantie komt vieren op Camping Suasa! Via deze weg willen we je laten weten hoe je bij ons kan komen, welke maatregelen wij als camping treffen om een Corona proof seizoen te draaien en hoe het leven er in het immer prachtige Italië uitziet. We hebben afgelopen tijd hard gewerkt om alles klaar te maken voor dit bijzondere seizoen en zijn blij dat we onze gasten deze prachtige plek kunnen laten zien.

Camping Suasa is een kleinschalige camping met veel ruimte en frisse lucht. Een deel van de accommodaties heeft eigen sanitair. Dit jaar treffen we ivm Corona een aantal extra maatregelen, de belangrijkste zijn afstand houden en extra aandacht voor hygiëne. Net als iedere vakantie accommodatie, stellen wij een uitgebreid protocol op waarin wij beschrijven hoe wij omgaan met de COVID-19 maatregelen die door de regio Le Marche zijn opgelegd.

Reizen naar Italië

Het kabinet in Nederland heeft 3 juni 2020 bevestigd dat vanaf 15 juni het reisadvies voor Italië wordt versoepeld van code oranje naar code geel (toerisme toegestaan). Code geel wil zeggen dat de gezondheidsrisico’s vergelijkbaar zijn als in Nederland, in ieder geval niet groter. Er geldt geen quarantaine plicht en de reisverzekering dekt eventuele gezondheidszorg in het buitenland. Je moet de veiligheidsregels van het land zelf in acht nemen en vooral drukte vermijden. Dat is op onze kleinschalige camping gelukkig geen probleem.

Kom je met de auto?
Sinds 15 juni 2020 is het mogelijk om naar Italië te rijden via zowel Zwitserland als Oostenrijk. De route via Zwitserland en de Gotthardtunnel (1450 km vanuit Utrecht) is ca. 30 km korter dan via Oostenrijk en de Brennerpas. De reistijd is min of meer gelijk, ruim 15 uur. Wanneer je een tussenstop maakt, raden wij aan om dit in Duitsland of Italië te doen, dat is doorgaans goedkoper dan in Zwitserland of Oostenrijk.

Kom je vliegen?
Vliegmaatschappijen starten langzaam maar zeker weer op. Zo start Ryanair haar vluchten naar Italië weer vanaf 1 juli 2020. Easyjet vliegt vanaf 15 juni weer met vluchten naar Italië. Ook KLM bereidt het aantal vluchten en bestemmingen in juni steeds verder uit. Transavia heeft besloten om vluchten naar Italië vanaf 4 juni op te opstarten. De vliegvelden het dichts bij de camping zijn Ancona (45 km, via Ryanair), Perugia (90 km, via Transavia) en Bologna (200 km, meerdere maatschappijen).

Het reilen en zeilen op Camping Suasa

Hoewel onze camping kleinschalig is en er genoeg ruimte is voor iedereen, is het belangrijk om extra maatregelen te nemen voor de veiligheid van onze gasten en onszelf. Het belangrijkste is afstand houden, minimaal 1 meter. Dit doen wij door bijvoorbeeld maar een deel van de wasbakken in gebruik te nemen. Ook werken we dit jaar met aparte trappen voor de opgang en afgang naar het buitenterras en de sanitairruimte. Op verschillende plekken hangt een dispenser met desinfecterende handgel. De activiteiten vinden (altijd al) buiten plaats. Wanneer we samen eten, zullen we dit bijvoorbeeld in de vorm van een picknick doen. Je hoeft geen mondkapje op op de camping, daar waar er voldoende afstand kan worden gehouden.

Receptie en ontvangst
Een week voordat gasten aankomen, sturen we een mail met daarin het verzoek om een aantal (NAW) gegevens naar ons te mailen. Het is door de regio Le Marche verplicht om exact bij te houden wie, waar en wanneer verblijft in Italië. Normaal gesproken doen we dit bij aankomst in de receptie, maar onze receptie is niet zo groot en het is fijn als dit van te voren al gedaan is. De ontvangst op de camping doen we zoveel mogelijk buiten.

Schoonmaak
De algemene ruimtes zoals de sanitair ruimte en de speeltoestellen worden meerdere keren per dag schoongemaakt en gedesinfecteerd. Voor de accommodaties (safaritenten, belltenten, caravans) volgen wij de extra regels voor het reinigen van textiel.

Zwembad
Behalve zwemmen aan zee, kan je ook bij ons een frisse duik nemen in het zwembad. Bij het zwembad staat een buitendouche die je kan gebruiken voordat je gaat zwemmen. Het water van het zwembad wordt continu gecontroleerd op de juiste waarden. Ook in het zwembad is het van belang afstand te houden, behalve natuurlijk voor gezinsleden. Het zwembad is gelukkig groot genoeg voor iedereen en is daarom de hele dag open voor alle gasten.

Activiteiten
We werken met een app waar je mee kan in- en uitchecken, broodjes kan bestellen, aanmelden voor yoga, kids activiteiten etc. Hierin staan ook de contactgegevens in van restaurants en bezienswaardigheden in de omgeving. Zo kunnen we de lijstjes en pennen een beetje omzeilen :-).

Wij denken dat we op deze manier een fijne vakantieplek kunnen bieden in het immer prachtige Italië. Gelukkig zijn we een kleinschalige camping en hebben we veel (buiten)ruimte.

Activiteiten buiten de camping

Ga je op pad buiten de camping, dan is het goed om in ieder geval een mondkapje bij je te hebben (vanaf 6 jaar). Op veel plekken is een mondkapje niet nodig. In de buitenlucht, in de bergen of op het strand is een mondkapje niet verplicht. Op veel plekken binnen wel, bijvoorbeeld in winkels of in een bar. Op het terras van een bar is het weer niet nodig. Veel toeristische attracties zijn weer open, maar niet altijd op volle capaciteit. We adviseren graag over bijzondere plekken in de regio en de laatste stand van zaken.

Uit eten
Restaurants in de buurt van de camping zijn gewoon open. Het is nu nodig om vooraf te reserveren en ook geldt de regel van minimaal 1 meter afstand houden, tenzij uit hetzelfde huishouden. Bij de entree staat handgel, een mondkapje is niet nodig als je aan tafel zit. De bediening houdt gepaste afstand en heeft wel een mondkapje op.

We werken met een app waarin meerdere restaurants/pizzeria’s/osteria’s en trattoria’s in de omgeving zijn opgenomen met contactgegevens, zodat je makkelijk kan reserveren. Wij helpen je daar ook graag mee.

Strand
Het strand in Marotta en het prachtige zandstrand van Senigallia zijn beide gewoon open. Het strand is toegankelijk zonder mondkapje. Op het vrije strand ben je zelf verantwoordelijk om een afstand van twee meter te bewaken (tenzij uit hetzelfde huishouden). Op het moment dat je een parasol huurt met bedjes zorgen de uitbaters dat de bedjes minimaal drie meter uit elkaar staan. We hebben een goede deal met een leuke strandtent. De hele dag zorgeloos genieten van zon, zee en strand onder een parasol op twee bedjes voor 15 euro (normaal tussen 20 en 36 euro) op minder dan een half uur rijden. De zee is gelukkig prachtig en heerlijk als altijd!