Vakantie op Camping Suasa in 2021

Wat leuk dat je (mogelijk) vakantie komt vieren op Camping Suasa! We kijken er onwijs naar uit om jou deze prachtige plek kunnen laten zien.

Na een lange tijd van onzekerheid lijken de ontwikkelingen nu de goede kant op te gaan. We zijn blij dat we in 2020 ondanks alles een mooie zomer met gasten hebben gehad. Door veel ruimte en een aantal overzichtelijke maatregelen hebben veel gezinnen hier een heerlijke onbezorgde vakantie gevierd. Wij hopen en verwachten dat we ook in 2021 gasten kunnen ontvangen op de camping. In 2021 zullen we, afhankelijk van de situatie tijdens het seizoen, een aantal maatregelen treffen om de veiligheid maximaal te waarborgen.

Camping Suasa is een kleinschalige camping met veel ruimte en frisse lucht. Een deel van de accommodaties heeft eigen sanitair. De belangrijkste maatregelen die wij treffen ivm Covid-19 zijn afstand houden en extra aandacht voor hygiëne. Ook stellen we een uitgebreid protocol op waarin wij beschrijven hoe wij omgaan met de Covid-19 maatregelen die door de regio Le Marche zijn opgelegd.

Voorwaarden voor reserveren en annuleren

We begrijpen dat er vragen zijn over de voorwaarden van reserveren en annuleren in het geval van reisbeperkingen. We hebben voor 2021 onze voorden aangepast voor maximale flexibiliteit. Lees hier alle voorwaarden.

Reizen naar Italië

De regels voor het reizen naar Italië veranderen regelmatig. Op deze pagina vind je de meest actuele informatie: www.nederlandwereldwijd.nl. Wij gaan ervan uit dat onze gasten zich houden aan de maatregelen en voorwaarden die de Nederlandse en Italiaanse overheid voorschrijven.

Het reilen en zeilen op Camping Suasa

Hoewel onze camping kleinschalig is en er genoeg ruimte is voor iedereen, is het belangrijk om ook in 2021 nog een aantal extra maatregelen te nemen voor de veiligheid van onze gasten en onszelf. Het belangrijkste is afstand houden. Dit doen wij door bijvoorbeeld maar een deel van de wasbakken in gebruik te nemen. Ook werken we dit jaar met aparte trappen voor de opgang en afgang naar het buitenterras en de sanitairruimte. Op verschillende plekken hangt een dispenser met desinfecterende handgel. De activiteiten vinden (altijd al) buiten plaats. Wanneer we samen eten, zullen we dit bijvoorbeeld in de vorm van een picknick doen. Je hoeft geen mondkapje op op de camping, omdat het in alle gevallen mogelijk is om voldoende afstand te houden. Wij denken dat we op deze manier een fijne vakantieplek kunnen bieden in het immer prachtige Italië.

Receptie en ontvangst
Een week voordat gasten aankomen, sturen we een mail met daarin het verzoek om een aantal (NAW) gegevens naar ons te mailen. Het is door de regio Le Marche verplicht om exact bij te houden wie, waar en wanneer verblijft in Italië. Normaal gesproken doen we dit bij aankomst in de receptie, maar onze receptie is niet zo groot en het is fijn als dit van te voren al gedaan is. De ontvangst op de camping doen we zoveel mogelijk buiten.

Schoonmaak
De algemene ruimtes zoals de sanitair ruimte en de speeltoestellen worden meerdere keren per dag schoongemaakt en gedesinfecteerd. Voor de accommodaties (safaritenten, belltenten, caravans) volgen wij de extra regels voor het reinigen van textiel.

Zwembad
Behalve zwemmen aan zee, kan je ook bij ons een frisse duik nemen in het zwembad. Bij het zwembad staat een buitendouche die je kan gebruiken voordat je gaat zwemmen. Het water van het zwembad wordt continu gecontroleerd op de juiste waarden. Ook in het zwembad is het van belang afstand te houden, behalve natuurlijk voor gezinsleden. Het zwembad is gelukkig groot genoeg voor iedereen en is daarom de hele dag open voor alle gasten.

Activiteiten
We werken met een app waarmee je broodjes kan bestellen, aanmelden voor yoga, kids activiteiten etc. Hierin staan ook de contactgegevens in van restaurants en bezienswaardigheden in de omgeving.

Activiteiten buiten de camping

Ga je op pad buiten de camping, dan is het goed om in ieder geval een mondkapje bij je te hebben (vanaf 7 jaar). Op veel plekken is een mondkapje niet nodig. In de buitenlucht, in de bergen of op het strand is een mondkapje niet verplicht. Op veel plekken binnen wel, bijvoorbeeld in winkels of in een bar. Op het terras van een bar is het weer niet nodig. Veel toeristische attracties zijn weer open, maar niet altijd op volle capaciteit. We adviseren graag over bijzondere plekken in de regio en de laatste stand van zaken.

Uit eten
Restaurants in de buurt van de camping zijn gewoon open. Het is soms nodig om vooraf te reserveren en ook geldt de regel van minimaal 1 meter afstand houden, tenzij uit hetzelfde huishouden. Bij de entree staat handgel, een mondkapje is niet nodig als je aan tafel zit. De bediening houdt gepaste afstand en heeft wel een mondkapje op.

We werken met een app waarin meerdere restaurants/pizzeria’s/osteria’s en trattoria’s in de omgeving zijn opgenomen met contactgegevens, zodat je makkelijk kan reserveren. Wij helpen je daar ook graag mee.

Strand
Het strand in Marotta en het prachtige zandstrand van Senigallia zijn beide gewoon open. Het strand is toegankelijk zonder mondkapje. Op het vrije strand ben je zelf verantwoordelijk om een afstand van twee meter te bewaken (tenzij uit hetzelfde huishouden). Op het moment dat je een parasol huurt met bedjes zorgen de uitbaters dat de bedjes minimaal drie meter uit elkaar staan. We hebben een goede deal met een leuke strandtent. De hele dag zorgeloos genieten van zon, zee en strand onder een parasol op twee bedjes voor 15 euro (normaal tussen 20 en 36 euro) op minder dan een half uur rijden. De zee is gelukkig prachtig en heerlijk als altijd!