Wanneer: zat 25 t/m woe 29 mei 2024
Voor wie: Vrouwen die toe zijn aan een verfrissende duik op het gebied van zelfontwikkeling

Stel je voor… hoe zou het zijn om een paar dagen te vertragen en jezelf op te laden op een prachtige plek? Een plek waar de zon altijd schijnt, veilig besloten tussen de glooiende heuvels van Le Marche. Een plek waar je je meteen op je gemak voelt, een plek waar je los mag laten en je voelt dat je kunt Zijn. Dat is camping Suasa, de locatie van het Suasa Spirit Retreat.

Dit retreat is voor de vrouw die een reis naar binnen wil maken. Die op zoek is naar de verbinding met zichzelf. Die verbinding raken we allemaal wel eens kwijt door het gezinsleven, werk, sociale verplichtingen, to do lijstje, beperkende gedachten, stress etc.

Vanaf het moment dat je aankomt bij Suasa in de heerlijke natuur, mag je dat allemaal voor een paar dagen achter je laten. Dwaal over de Italiaanse heuvels, ga zitten onder de bomen met je ogen dicht, laat je verwennen door de fantastische Italiaanse keuken vol pure smaken en je verrassen met een verzorgd, veelzijdig programma waar je jezelf op alle lagen gevoed voelt.

Vind de tijd om naar binnen te keren, je te verbinden met de wijsheid die al in je zit én de vrouwen om je heen, uit te rusten, te spelen, resetten en te ontdekken samen. Doe mee aan een heerlijk programma waar het gaat om de reis en niet de bestemming. Neem de weg omlaag en luister (opnieuw) naar de wijsheid van jouw lichaam. Je stelt je open voor het huidig moment en ontdekt wat daar te vinden is aan groei en voldoening om laagje voor laagje dichter bij je oorspronkelijke zelf te komen.

WIL JIJ:

 • Meer in verbinding komen (en blijven) met jezelf?
 • Je vrijer voelen in je eigen lichaam?
 • Meer leren luisteren naar de stem van je hart?
 • Iets wat altijd al in je zit waar je (nog) niet bewust van bent, vrijlaten en tot uiting laten komen?
 • Meer leren vertrouwen op je innerlijk kompas, meer verbinding voelen met de mensen om je heen en meer leven in het hier & nu?
 • Je opgeladen, energiek, gevoed & verbonden voelen door 5 dagen met een groep vrouwen samen te zijn?

Dan is het Suasa Spirit retreat voor jou!

 

WAT GAAN WE DOEN?

Voor dit retreat hebben we een prachtig, veelzijdig programma samengesteld met o.a.:  

 • een cacao ceremonie
 • verschillende ontspannen yoga sessies
 • dans
 • verbonden adem cirkel
 • vuurceremonie
 • visualisatie, meditatie en journalen
 • sharings
 • prayers
 • verder is er volop tijd voor ontspanning en plezier

Dora Borst

Dora emigreerde vijf jaar geleden naar Le Marche met haar gezin om Camping Suasa te beginnen. Meer tijd met elkaar en dichter bij de natuur was het idee. Maar keihard werken de realiteit. Ze zag dat vrouwen om haar heen en ook zijzelf, afgerekend werden op mannelijke kwaliteiten, niet alleen door de omgeving maar ook door zichzelf. Niet gek als je bedenkt dat historisch gezien masculiene eigenschappen als superieur en sterker worden beschouwd. In deze lineaire doelgerichte benadering en altijd in de actie stand, gaan veel vrouwelijke krachten verloren.

Vrouwelijke krachten die wijzelf en de wereld zo nodig hebben om in balans te zijn. Vrouwen raken uitgeput en opgebrand doordat er constant het gevoel is dat ze niet (goed) genoeg zijn. De wereld heeft gezonde vrouwen nodig, vrouwen die dichtbij hun eigen natuur durven te gaan staan.

Dus organiseerde Dora in 2023 voor het eerst het Suasa Spirit Retreat. Ze nodigde vrouwen uit om een duik in hun lijf te nemen omdat ze overtuigd is dat het gevoel van welbevinden binnen in onszelf ligt te glinsteren. Vanuit integriteit, te leren van elkaars wijsheid, om de diepere lagen in onszelf te ontdekken. Een veilige plek te creëren waar oude overtuigingen mogen worden losgelaten en nieuwe wegen worden ingeslagen. Het leven te vieren en te genieten. Precies zoals je bent, vanuit jouw vrouw zijn. 

Het is haar missie om vrouwen aan te moedigen hun vrouwelijke krachten te omarmen, te voeden en te laten zien als kwaliteiten zodat vrouwen en de wereld gezond en in balans zijn. Dat is wat Dora wil faciliteren.

Eefke Rienstra

Eefke is energetisch coach en soulkey master. Moeder van 2 zoons. Eefke brengt vrouwen weer terug bij hun intuïtie en hart, de portal van je ziel.

Eefke neemt je mee in de wereld van energie, spirit en ziel. Er is dan ook zoveel meer dan we kunnen zien! Iedereen is intuïtief, alleen weten we soms niet meer hoe we hierop kunnen vertrouwen. Hierdoor ben je jezelf misschien kwijtgeraakt en verstrikt in oude verhalen en beperkende overtuigingen.

Het is haar missie om jou weer te herinneren aan het deel dat je sprankeling geeft! Door je te verbinden met je ziel en tegelijkertijd met beide benen op de grond te blijven staan, in je lijf aanwezig te zijn. Eefke kijkt dwars door alle lagen heen en raakt zo de kern. Ze creëert een veilige plek zodat jij de antwoorden in jezelf vindt en weer vertrouwt op je intuïtie.

Door deze uitlijning herinner je wie jij in de kern bent en ga jij doen waar jij blij van wordt. Juist door de combinatie van energetisch werken en praktische oefeningen weet je welke 1e stappen jij mag zetten en voel je het vertrouwen dit te doen!

Eefke begeleid je tijdens het retreat in mediatie, visualisatie en praktische oefeningen om je hart te openen en te vertrouwen op je intuïtie. Zij staat voor je klaar en zorgt voor integratie tussen het aardse en spirituele stuk.

Esther van Klaarbergen

Esther is yogadocent, reiki master en brengt vrouwen in verbinding. Met een liefde voor cacao maar ook door samen te komen in cirkel. Een eeuwenoude gewoonte onder vrouwen die we in onze moderne maatschappij weer zo nodig hebben.

Door yoga en beweging maar ook door de stilte in jezelf op te zoeken laat ze je jezelf weer herinneren. Wie jij bent zonder de verhalen die je jezelf hebt vertelt, zonder conditioneringen, zonder de labels en rollen die je aanneemt in het dagelijks leven. Ze neemt je mee terug naar jezelf. Move out of your head and into your heart.

Als moeder van twee en zelfstandig ondernemer weet ze hoe belangrijk het is om tijd voor jezelf te maken en regelmatig weer in te tunen bij wie je bent en wat je van het leven verlangt.

Esther begeleid je tijdens het retreat in yoga, meditatie en de cacao ceremonie en staat voor je klaar om je (weer) in je lichaam te laten landen.

Ingeborg Schenkels

Ingeborg is adem – en massagetherapeut. Ademhalen is voor ons allemaal zó vanzelfsprekend. Toch blijkt dat de meeste mensen oppervlakkig en onbewust ademhalen, waardoor we deels afgesloten zijn van onze kern en authenticiteit.

Ingeborg laat je met bewuste aandacht de inademing en de uitademing in een ontspannen ritme met elkaar verbinden. Nu ontstaat contact met lichamelijke gewaarwordingen en daaraan gekoppelde gedachten en emoties. Delen van jezelf die misschien wel lang verborgen zijn geweest. Door verbonden te blijven ademen is het niet langer nodig je te identificeren met angsten en frustraties uit het verleden. Geblokkeerde energie kan worden losgelaten, je levensenergie, speelsheid en creativiteit kan weer gaan stromen.

In een atmosfeer van aandacht, liefde en respect laat Ingeborg je met een verbonden ademhaling weer in contact komen met je basisvertrouwen, je kern en authenticiteit.

Ingeborg heeft drie volwassen kinderen waarvan Dora de oudste is. Ze werkte eerder samen met Dora tijdens de eerste editie van het Suasa Spirit Retreat. Het was voor haar een buitengewone, inspirerende en hartverwarmende ervaring. Als moeder en dochter en als twee autonome individuen.

‘Hoe geweldig dat ik dit jaar weer gevraagd ben om onderdeel te zijn van het Suasa Spirit Retreat! Ik kijk er ontzettend naar uit.’  

 

PROGRAMMA

Suasa Spirit retreat is een mix van workshops, sharings, lokaal eten en andere activiteiten die gericht zijn op persoonlijke groei, welzijn en spiritualiteit.

Mocht je behoefte hebben aan een 1:1 sessie. Er zijn tijdens het retreat ook individuele sessies te boeken.

 • Reiki van Esther
 • Massage van Ingeborg
 • Ademsessie met Ingeborg
 • Energetisch/systemisch met Eefke

 

INVESTERING

De investering in jezelf en jouw eigen ontwikkeling en groei is 499 euro.

INCLUSIEF

 • Heerlijk ontbijt, lunch en diner inclusief drankjes. Een uitgebalanceerd menu die een verrijking is voor jouw retreat ervaring. Voed je lichaam en verzadig je smaakpapillen met vegetarische Italiaanse lokale specialiteiten.
 • Dagelijks inspirerend programma met onder andere verschillende vormen yoga, cacao ceremonie, verbonden ademcirkel, visualisaties, meditatie en sharings.
 • Voor het verblijf bieden we twee opties: Safaritent of Bell Tent. De splinternieuwe safaritent met heerlijke bedden en eigen sanitair deel je met maximaal 1 andere vrouw. In de Bell Tent met een fijn tweepersoonsbed heb je maximale privacy, is voor jou alleen en maak je gebruik van de sanitairruimte. 

EXCLUSIEF

 • Vlucht en transfer. Transfer is optioneel bij te boeken voor 100 euro. Zo hoef je zelf niets te regelen en wordt je vanaf het vliegveld opgepikt en naar de camping gebracht. Wil je hier gebruik van maken raden we aan om te reizen met Transavia van Rotterdam/The Haque airport naar Perugia. De huidige prijs voor dit ticket is 250 euro.
 • Er zijn meerdere wegen naar Camping Suasa. Kom je door de lucht? Je vindt verschillende opties hier.

INSCHRIJVEN & VRAGEN

Je kunt boeken tot 12 mei 2024. Schrijf je nu vrijblijvend in! We sturen pas na 25 april een verzoek tot betaling van 50% van het totaalbedrag, waarmee je inschrijving definitief is. Het resterende bedrag betaal je uiterlijk 2 weken voor aankomst op 11 mei.

Heb jij een vraag over het retreat of wil je direct inschrijven? Gebruik hiervoor het onderstaande formulier.

🕶 Suasa Vibes!

Pssst...even tussendoor. Meld je nu aan om de leukste updates rechtstreeks in je inbox te ontvangen.

We sturen je nooit spam en delen nooit je e-mailadres.