Wanneer: zaterdag 7 – 14 mei 2022
Waar: Camping Suasa, Le Marche, Italië
Voor wie: beginnende schrijvers

CURSUS creatief SCHRIJVEN

In het prachtige Italië geef ik een 7-daagse cursus Creatief Schrijven.

Tijdens de cursusweek geef ik in de eerste dagen veel verschillende oefeningen om je het plezier van diverse genres te laten ontdekken. Zo schrijf je o.a. een column, een kort verhaal en gedichten. Er komt van alles aan bod. Je ontdek de diversiteit van je eigen pen, maar vooral leer je op detailniveau wat werkt en wat niet werkt in tekst. Uiteraard leer je ook van je mede-cursisten en hun werk.

Een week is zo lang dat na die eerste kennismaking tijd genoeg over is om dieper op de teksten in te gaan. In de laatste paar dagen zal de focus dan ook liggen op het maken van goed stuk tekst in welk genre dan ook.

wie ben ik?

Bianca Boer

Schrijver en dichter

Ik leef voor verhalen, ik knap altijd op van een mooi gedicht en in een goede roman verdwijn ik. Bij intrigerende tekst, in welk genre dan ook, begin ik te pluizen om erachter te komen wat de schrijver precies aan het doen is en wat ik daarvan kan leren. Ik schreef zelf een verhalenbundel, een dichtbundel en een roman en werk nu aan iets nieuws. De verschillende stadia van het schrijven ken ik goed.
Als schrijfdocent heb ik de afgelopen vijftien jaar al heel wat werk van anderen gelezen. En het verveelt nooit. Om aan mensen te leren wat ze allemaal met tekst kunnen maken is ontzettend leuk. Schrijfweken zijn voor mij altijd bijzonder. Ik ben blij dat ik dit jaar voor het eerst een schrijfweek bij Expeditie Suasa ga geven!

Relevante werkervaring

2019-heden Schrijfdocent aan de Schrijversvakschool te Amsterdam
2019-heden Schrijfdocent bij de Schrijfschool te Rotterdam
2009-heden Schrijfdocent bij de La Colina (boven Barcelona) in Spanje
2012-2018 Eindredacteur bij Literair kindertijdschrift BoekieBoekie

Boeken

Draaidagen
roman, 2019 uitgeverij Atlas Contact

Vliegen en andere vogels
dichtbundel, 2010 uitgeverij L.J. Veen

Troost en de geur van koffie
verhalenbundel, 2007 uitgeverij L.J. Veen

Schrijfweek voor iedereen

Beginnende schrijvers, aanstormende schrijvers, traag startende schrijvers, uitstellende schrijvers, schrijvers die al meerdere cursussen deden, schrijvers… zijn van harte welkom. In de eerste dagen bespreken we veel in de groep, maar iedereen schrijft zijn eigen tekst. Uiteindelijk begeleid ik iedereen op zijn eigen niveau.

Waar is het EN WAAR VERBLIJF IK?

Deze week vindt plaats op Camping Suasa in een vallei van rust tussen de heuvels van het Italiaanse platteland in Le Marche. Back to basic, terug naar je natuur. Weg van je dagelijkse routine en alle ruimte om op een gezamenlijk avontuur te gaan.

Tijdens de Schrijfweek kan je kan kiezen tussen twee verschillende vooropgezette tenten. Kies je voor een Safaritent Topnotch, dan deel je deze met een andere deelnemer, ieder met een eigen slaapverblijf. Wil je met een aantal vrienden of vriendinnen samen in een Safaritent dan kan dat ook. Kies je voor een Bell tent, dan is deze voor jou alleen, maar het is op ook mogelijk om deze met een vriend(in) te delen. De tenten zijn allemaal voorzien van comfortabele opgemaakte bedden.

DE SCHRIJFWEEK IS INCLUSIEF:

>

Alle 7 overnachtingen

>

Iedere dag ontbijt, lunch en Italiaans diner

>

Afwisselend & compleet verzorgd programma

>

Persoonlijke begeleiding

>

Mooie avonden bij het kampvuur

>

Leerzame momenten van en met elkaar

>

Interactie met andere schrijvers

>

Gebruik van het buitenzwembad

>

Vrij toegang tot internet via Wifi

 

WAT ZIJN DE KOSTEN?

De kosten zijn per persoon en inclusief 7 overnachtingen, eten en drinken en persoonlijke begeleiding.

Er wordt iedere dag gezorgd voor ontbijt, lunch en Italiaans diner. De maaltijden zijn op verzoek vegetarisch. Op de camping kan verder gratis gebruik gemaakt worden van het buitenzwembad, de douches en afwasplekken, de vuurplaats en overige voorzieningen. Wifi is gratis beschikbaar voor wie dat wil. Het is mogelijk om gebruik te maken van een wasmachine tegen een kleine vergoeding.

De Schrijfweek is kleinschalig, er is plek voor minimaal 4 en maximaal 12 personen. De week is exclusief vlucht, reisverzekering, transport van/naar de camping en eten & drinken buiten de gezamenlijke maaltijden om. We adviseren om te vliegen van Rotterdam/Den Haag op Perugia, ongeveer 75 min van de camping. Een auto huren daar is goed te doen. Mocht iedereen deze vlucht boeken, dan kunnen we kijken of we een busje kunnen regelen.

Prijzen per persoon inclusief verblijf, begeleiding en alle maaltijden

Je kan kiezen tussen twee vooropgezette tenten. Kies je voor een Safaritent Topnotch, dan deel je deze met een andere deelnemer. Je hebt ieder je eigen slaapverblijf. Wil je met een aantal vrienden samen in een Safaritent dan kan dat ook. Liever een tent voor jezelf? Kies dan voor een Bell tent met een ruim 2-persoons bed en gedeelde buitenkeuken.  Als je wil, is het ook mogelijk om deze met een vriend(in) te delen. Laat het ons dan weten.

Deel een safaritent

€699

inschrijven
een bell tent voor jezelf

vraag & antwoord

Kan ik ook eerder komen of langer blijven?

In overleg ben je welkom om eerder te komen of langer te blijven je betaalt dan een dagtarief voor de beschikbare accommodatie. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Hoe reserveer ik?

Je kan via dit formulier reserveren. We sturen je dan een bevestiging en betaalverzoek voor 40%, dus €280. Na de aanbetaling is de reservering definitief. Totdat de aanbetaling is voldaan kunnen zowel gast als organisator van de week zonder verdere restricties of kosten van de reservering afzien. Bekijk hier de algemene voorwaarden.

Hoe is het weer?

Normaalgesproken is het in mei heerlijk weer in Le Marche. Niet te heet, maar toch 20+ graden overdag. De nachten kunnen wat koeler zijn, maar met een lekker dekbed niets om je zorgen over te maken.

Wordt er rekening gehouden met mijn dieet of allergie?

Bij de aanmelding kan je doorgeven of je een allergie hebt of een dieet volgt, dan houden we daar rekening mee.

Heb ik ook tijd voor mezelf?

Zeker! Niets is verplicht en je bent vrij om je dag in te delen zoals jij dat wenst. Gedurende het programma zijn er ook genoeg momenten in gebouwd voor jezelf om te relaxen.