Praktische informatie

Treffen jullie extra maatregelen ivm Covid-19?
Camping Suasa is een kleinschalige camping met veel ruimte en frisse lucht. Een deel van de accommodaties heeft eigen sanitair. Ook dit jaar treffen we ivm Covid-19 een aantal extra maatregelen, de belangrijkste zijn afstand houden en extra aandacht voor hygiëne. Lees hier meer over hoe je veilig op vakantie kan bij ons dit jaar.

Wat zijn jullie voorwaarden voor reserveren en annuleren ivm Covid-19?
Voor seizoen 2021 hebben wij onze voorwaarden aangepast om maximale flexibiliteit te kunnen bieden aan onze gasten. Wij hopen en verwachten dat de situatie voor het seizoen 2021 in Italië en deze regio voldoende onder controle zal zijn om ontspannen en onbezorgd op vakantie te kunnen. Dit hebben we gelukkig ook in de zomermaanden van 2020 kunnen ervaren. Lees hier onze voorwaarden dit jaar.

Wanneer zijn jullie geopend?
In 2021 van 12 juni t/m 27 september. Hier vind je alle data en tarieven.

Hoe kom ik er?
Wanneer je met de auto komt, regelt Google Maps alles voor je. Camping Suasa staat erin. Je kan ook direct deze link gebruiken.

Kom je vliegen, dan zijn er verschillende opties.

Vliegveld Ancona Falconara
Ryanair vliegt vanaf Dusseldorf-Weeze en Brussel-Charleroi op Ancona. Vanaf Ancona is het ca. 45 minuten rijden naar de Camping. Dit is een korte en fijne rit.

Vliegveld Internazionale dell’Umbria in Perugia
Vanaf zomer 2020 biedt Transavia vluchten aan vanaf Rotterdam-The Hague Airport naar Perugia. Vanaf Perugia is het ca. 1.15 uur rijden naar Camping Suasa. Een mooie rit van ca. 90 km door Umbrië en Le Marche.

Vliegveld Bologna
Meerdere maatschappijen vliegen op Bologna, vanaf meerdere vliegvelden in Nederland. Vanaf Bologna is het ca. 2 uur rijden naar de Camping. De eerste 1.5 uur is Autostrada, het laatste half uur is een rechte weg landinwaarts.

Auto huren in Italië
Vanaf alle drie de vliegvelden kan je prima een auto huren. Wij raden aan om dit al vanuit Nederland te regelen, bijvoorbeeld via Skyscanner, maar er zijn ook vele andere opties. Tip: onze ervaring is dat Google Maps in Italië beter werkt dan de navigatiesystemen die in de huurauto’s zitten.

Is de camping toegankelijk voor campers, vouwwagens en/of caravans?
Er zijn beperkt plaatsen voor vouwwagens, caravans en campers. Hier vind je meer informatie. Neem contact met ons op dan bespreken we graag jouw wensen en kijken we wat mogelijk is.

Is de camping toegankelijk voor minder validen?
De camping ligt in een dal en bestaat uit verschillende niveaus, verbonden door trappen. De hoogteverschillen zijn gering, maar ze zijn er wel. Ben je wat minder mobiel, neem dan even contact met ons op voor de zekerheid.

Hoe is het weer bij jullie?
Het klimaat van Le marche is mild mediterraan. Een voorjaar dat al vaak in maart erg prettig is. Een lange zomer die al in juni begint en vaak doorloopt tot in september. En een mooi najaar waarbij vaak nog tot laat in oktober in korte broek en polo de olijven geplukt kunnen worden. De maanden juli en augustus kunnen goed warm zijn (35+ graden), waarbij strand en bergen voor verkoeling zorgen.

Kan ik de auto bij de tent parkeren?
Nee, wij zijn een autovrije camping. Je kan wel de auto uit- en inladen bij de tent, daarna kan die geparkeerd worden aan het begin van het terrein.

Zijn er speel toestellen of activiteiten voor de kinderen op de camping?
Op de camping staan een glijbaan, schommels, trampoline en een natuurlijke speelplaats waar je kan ravotten. Het (opzet) zwembad is ca. 5×10 meter en 1.20 diep, heerlijk om in af te koelen en een baantje te trekken. Daarnaast zijn er in de zomer allerlei activiteiten voor zowel kinderen als volwassenen.

Zijn huisdieren toegestaan op de camping?
Huisdieren zijn helaas niet toegestaan op Camping Suasa.

Zijn er kosten voor het douchen?
Nee

Kan er gebruik gemaakt worden van een wasmachine?
Er is een wasmachine aanwezig op de camping, bij ons kan wasmiddel worden gekocht.

Is er stroom en water aanwezig op het kampeerterrein?
Op het terrein zijn er verschillende stroom en waterpunten waar kosteloos gebruik van kan worden gemaakt.

Is er een supermarkt in de buurt?
Binnen een straal van enkele kilometers zijn er verschillende supermarkten.

Is er een strand in de buurt?
De camping ligt ca. 25 minuten rijden met de auto van de zee. Het strand van Senigallia is perfect voor gezinnen, met een zandstrand van 13 km lang.