Het experiment traditionele rolverdeling

‘Hebben jullie al nagedacht over de rolverdeling als straks de camping opengaat?’ ‘Is het meer Myron zijn project of écht van jullie samen?’ ‘Doordat jij er voor de kinderen bent kan Myron zo knallen.’

Het zijn vragen en opmerkingen waar we nooit expliciet over gesproken hebben. Bij ons gaat het altijd een beetje Rock ‘n roll. We vinden elkaar in een idee en dan ervaren we ‘al werkende weg’ wat werkt of niet.

Niet voor niets is ons credo: ‘er is maar één manier om erachter te komen.’ Gewoon doen gaat soms opvallend soepel en soms is het een Rocky Mountain.

Het idee om een tijd naar het buitenland te gaan en Camping Suasa te starten is écht van ons samen. We hebben gesproken over hoe we het de eerste periode zouden aanpakken. Myron vooruit om het huis woonklaar te maken en ik met de kids een maand voordat Camping Suasa open gaat om te wennen en mee te helpen aan het bouwen van de camping en het inrichten van de tenten.

Bijna een maand verder ervaar je dat met de zorg van twee jongens, het niet te doen is om ook een soort van klus planning te maken en je er aan te houden. Niet dat dit verwacht wordt, nee ik mag me full-time met de kinderen en het huishouden bezig houden! Ik heb wel eens tegen m’n vriendinnen gezegd dat dit me heerlijk lijkt.

Vandaag ben ik er dus achter gekomen dat ik geen full-time huismoeder wil zijn. Ik heb met de vuist op tafel moeten slaan om aan te geven dat ik minimaal twee dagdelen (van 3 uur) in de week ook wil zagen, schuren, lakken, bouwen, naaien etc. Want het is toch veel praktischer dat ik er voor de kinderen ben. Het gaat juist om dat stukje wat niet praktisch is, maar om het gevoel dat je krijgt als je een tent hebt opgezet, een kamer gesaust, als je een klus hebt afgerond en kan zeggen dat heb ik vandaag gedaan. Daarmee wordt het gevoelsmatig meer een project van ons samen, hoewel ik rationeel weet dat we nooit zover waren gekomen als ik niet thuis bij de kinderen was geweest. Mits we al in een eerder stadium over een au-pair hadden nagedacht. Gelukkig komt m’n nichtje Zena-Rea ons begin juli 6 weken helpen en dat is weer het resultaat van onze rock’n roll mentaliteit. Let’s keep on dancing darling!

Dit bericht is geplaatst in blog. Maak een bladwijzer van de permalink .