Agriturismo in Le Marche

Wij zijn met onze agriturismo in Le Marche in Italie gestart: Camping Suasa. Met onze eigen positieve ervaring van kamperen bij de boer en de wens om dichter bij de natuur te leven hebben we de sprong gewaagd. Een agriturismo betekent dat we naast het runnen van de camping ook actief boer zijn. Op het campingterrein vind je onze fruitgaard waar we bramen en aalbessen verbouwen. We zijn hier in 2020 mee begonnen, we hopen in de zomer de eerste vruchten te kunnen oogsten. Daarnaast verbouwen we lavendel op verschillende plekjes op de camping. Bij ons slaap je niet in kamers of een appartement. Je kan overnachten in een safaritent, belltent of in je eigen tent op een prachtige kampeerplek.

Le Marche, het best bewaarde geheim van Italië

Le Marche is een van de mooiste regio’s van Italië. De Marken ligt in het midden van Italië tussen het Apennijnen gebergte en de Adriatische zee. Le Marche grenst aan Toscane en Umbrië. Mooi stranden, liefelijke dorpjes, aantrekkelijke steden en een heerlijk klimaat. De perfecte bestemming voor jouw vakantie! Hou je van fietsen, dan is onze agriturismo in Le Marche ook een aanrader. Bekijk hier meer informatie.

De regio Le Marche bestaat uit vijf provincies: Pesaro Urbino, Ancona, Macerata, Ascoli Piceno en Fermo. Alle provincies hebben prachtige, middeleeuwse steden en dorpen met een eigen karakter. Camping Suasa ligt op de grens van Pesaro e Urbino en Ancona. De centrale ligging maakt Camping Suasa de perfect uitvalsbasis voor uitstapjes in de regio.

Best in Travel 2020

Wist je dat Lonely Planet regio Le Marche gekozen heeft op nummer 2 van de Best in Travel 2020? “Het lijkt erop dat de underdog er eindelijk klaar voor is om in de spotlights te staan. Hoewel de hoofdrol meestal naar zijn superster-buur regio Toscane gaat, heeft de regio Le Marche in Italië een even breed repertoire. Het heeft betoverende heuveltop steden en fantastische food festivals. Gecombineerd met schitterende Renaissance paleizen, kronkelende landschappen en uitnodigende stranden. Dit alles met als bonus dat de bezienswaardigheden veel minder bekend zijn. In 2020 zullen alle spotlights gericht zijn op Urbino, de meest pittoreske stad van Le Marche. Urbino viert het 500-jarig jubileum van de dood van de grote renaissanceschilder – en de geslaagde plaatselijke jongen – Raphael.”

Bekijk deze video om een beeld te krijgen van de schoonheid en rijkheid van Le Marche.