Benvenuto nella nuova vita

De reis naar ons nieuwe huis in Italië op Hemelvaartsdag verliep voorspoedig. Hoewel de kinderen nog nooit zoveel gesnoept hebben op één dag, hebben ze het zonder I-accessoires of filmpjes geweldig gedaan.

Myron was een dag eerder gearriveerd met een volle verhuis bus, had alle dozen in het huis gezet en onze bedden in elkaar en opgemaakt. Bij het zien van de ballonnen in Qing en Ramses hun nieuwe kamer was het feest compleet.

De eerste 24 uur hebben we nog de romantiek ervaren van plassen en poepen buiten in het veld. Het was zo grappig om te zien hoe je zoon van 5 dan ook gewoon ‘out in the open’ gaat staan plassen. Niks hoekje of boom.

Inmiddels zijn 20 van de 60 dozen uitgepakt, leven we steeds minder in een chaos, maar is het nog steeds kamperen in eigen huis en ben ik regelmatig spullen kwijt. Gelukkig kan ik er enorm van genieten, waarom anders Camping Suasa beginnen.

We worden ongelooflijk hartelijk ontvangen. De Tammenga’s, zelf ervaren campingbazen, boden ons een safaritent aan, brachten ons op de aankomst dag een heerlijke fles wijn en hebben drie geweldige jongens waar Qing en Ramses al een hele gezellige middag mee op het strand zijn geweest. Buurvrouw Silvia Gelsi maakte voor ons met haar kinderen een welkomst koek trommel vol met de perfecte zelfgebakken zandkoekjes. Het bakniveau ligt hier lekker hoog, daar kan ik nog wat van leren. En Luigi Mattioli de schat, heeft thuis pasta voor ons bereid, waar we vanavond heerlijk van genoten hebben en schonk ons prachtige bakken kruiden en cadeaus voor de jongens. Deze aandacht maakt de verhuizing extra feestelijk!

Bovenal is fijn om weer met z’n vieren te zijn. Myron die me bijvalt als Qing net iets te bijdehand is. ’s Avonds kletsen over alles wat er nog op de planning staat en hoe we dat gaan doen in de komende vijf weken. Naast elkaar in slaap vallen is voor mij sowieso het summum.

Nog even over hoe we het de komende weken gaan doen… Myron gaat keihard met de camping verder en ik ga de komende ochtenden zodra ik in de auto mag rijden met de jongens de regio verkennen zodat we het gebied kennen en onze gasten goede tips kunnen geven. In de middag verzorg ik het eten, schilder ik een bad of woonkamer als Ramses slaapt, pak ik wat dozen uit en richt ik kasten en kamers in. Ondertussen genieten van het zoete leven. Want dit leven smaakt naar meer…

X Dora

Eén gedachte over “Benvenuto nella nuova vita

  1. Mart zegt:

    Erg boeiend om jullie avontuur te lezen, je kunt op een heldere manier met een brede woordenschat beeldend vertellen. Heb vandaag de uitzending van Ik Vertrek gezien….knap ….hoe jullie dit aangepakt hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLNL
en_USEN nl_NLNL