Als de winkel open is

We zijn nu 10 dagen open met Camping Suasa en het is spannend en fijn om onze eerste gasten te ontvangen en samen met hen alle eerste keren te beleven. Van ongekende hitte tot regen waar je halve weg door wegstroomt. Pizza’s bakken en buiten bios. Het is een uitdaging om naast moeder, camping- en inmiddels ook hondenbaas van onze nieuwe gezinslid Mozes ergens tijd te vinden voor mezelf.

Vandaag ben ik een middag naar Bologna geweest met twee geweldige nichten. Na een bezoek aan Mambo en de aanschaf van een nieuwe lipstick vond ik in de trein terug zowaar tijd voor mezelf en ben ik geïnspireerd door de Italiaanse vrouw om een stukje te schrijven.

Ook hier zijn vrouwen natuurlijk niet over een kam te scheren. Er is duidelijk verschil vooral in leeftijd tussen het platteland en de stad. Over het algemeen is hun voorkomen zeer stijlvol en verzorgd, hier en daar een tikkeltje ordinair. De trend qua schoeisel is plat: sandaaltjes, een gymp of een plateau. De stand van de voet is merendeel plat. Dat ze fijn gebouwd zijn, maakte dat zelfs de Italiaanse bus chauffeuse er sprankelend uitziet. Kanten bloesjes, soepel vallende viscose broekjes en vriendelijk op het eerste gezicht. Ze kletsen ook wat af met elkaar.

In de trein van Bologna naar Senigallia:
Rechts van me een vrouw met Afrikaanse roots, dreads hoog in een knotstaart met schelpjes, leger t-shirt, een zwarte strakke sportbroek. Gelnagels met blauwe glitter. Oorringen met een diameter van 6 cm en een bling bling horloge. Ze eet een late lunch van de burger king. Ze heeft drie telefoons, chat, kijkt video’s van draaiende kontjes en heeft tussendoor nog FaceTime gesprekken in drie verschillende talen. Een Louis Vuitton reis- en handtas en overduidelijk nepwimpers.

Tegenover mij een vrouw van eind 50 schat ik, een prachtig zachte huid met fijne lijntjes en honingblond haar. Verfijnd opgemaakt maar allerminst naturel met haar fuchsia rode lippen en lichtblauwe oogschaduw. Ze draagt een opvallend oranje blouse, daaronder een witte driekwart broek met oranje bloemen. Een opmerkelijke grote oorbel in één oor van prachtig groen, wat haar naast dat ze een boek leest, een artistieke uitstraling geeft.

Links schuin tegenover een meid van midden twintig met iPhone oortjes in haar oor, druk kauwend op kauwgom en ik zie in een onbewaakt ogenblik dat ze haar tongpiercing weer vast maakt, starend naar een film op haar telefoon. Maar waar mijn blik constant naartoe geleid wordt is haar decolleté. Ze draagt een lange jurk met spaghetti bandjes, haar borsten zijn vol maar het is duidelijk dat ze geen stevige bustenhouder draagt, ze liggen er ontspannen bij in de triangelvormige cups. Naar mate de reis vordert zitten de oordopjes haar in de weg en besluit ze de film zonder oordopjes verder te kijken.

Er zijn er die laten graag zien wat ze in huis hebben. Op het strand is het niet anders, de niets verhullende broekjes laten een flink stuk van de billen zien, maar op een smakelijke manier. Alle billen zien er goed uit in die broekjes, ik wil er ook een!

Het bevalt me wat ik zie, ik hou ervan als mensen hun best doen om zich mooi aan te kleden, een tikkeltje ordinair soms maakt het ook vermakelijk, want super gestyled is soms ook jaloersmakend.

Lekker zo’n moment voor jezelf, ik heb weer zin om naar de mannen en te gaan. Maar eerst genieten we samen nog even van het strand een duik in de zee en Aperol Spritz met Claire en consorten.

X Dora

Dit bericht is geplaatst in blog. Maak een bladwijzer van de permalink .